Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Babeczki z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babeczki z tuńczykiem i z ciastem kruchym

Babeczki z tuńczykiem

Składniki:

Babeczki z tuńczykiem

 

 

  • Farsz:
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 2 ogórki kiszone
  • 0,5 strąka papryki
  • Majonez
  • Jogurt naturalny
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Babeczki z tuńczykiem
Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na 2 godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 200C. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm i wyłożyć nim foremki do babeczek. Piec 12 minut. Ostudzić. Tuńczyka odcedzić, włożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Z papryki wyciąć gniazdo nasienne, miąższ papryki i ogórki pokroić w kostkę. Paprykę i ogórki wymieszać z tuńczykiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać niewielką ilość majonezu i jogurtu naturalnego (po 1 łyżce) i wymieszać. Nałożyć farsz na babeczki.

Tagi:

ciasto