lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Biszkopt z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Z czereśniami wyszło jeszcze lepsze niż z wiśniami

Biszkopt z czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z czereśniami

 

  • 6 jaj
  • 270 gram mąki
  • 3 łyżki oranżady
  • cukier 150gram
  • czereśnie 1 kg
  • 3 galaretki wiśniowe

Sposób przygotowania:

Biszkopt z czereśniami
Ubiłam osobno białka ze szczypta soli i żółtka z cukrem połączyłam obie masy i zamieszałam łopatka drewnianą. Mąkę dodawałam przez sitko i mieszałam, oranżadę dodałam na końcu . Dzięki oranżadzie ciasto jest puszyste . Czereśnie wydrylowałam i odcedziłam. Położyłam na upieczony ,wystudzony biszkopt. Rozrobiłam galaretkę w gotowanej wodzie w 1200 litra. Po wystudzeniu galaretki zalałam czereśnie i wstawiłam do lodówki do stężenia
Biszkopt z czereśniami
Zmiksowałam żółtka z cukrem na puch dodałam białka i wymieszałam
Biszkopt z czereśniami
Na upieczony wystudzony biszkopt układałam czereśnie
Biszkopt z czereśniami
Tu już na calej powierzchni nałozyłam czereśnie
Biszkopt z czereśniami
Zalałam galaretką stężałą srednio czereśnie i wstawiłam do lodówki

Tagi:

biszkopt