Carpaccio (Włochy)

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polędwicę włożyc do zamrażarki i lekko zamrozić, a następnie bardzo ostrym nożem

Carpaccio (Włochy)

Składniki:

Carpaccio (Włochy)

 

  • 5 dag polędwicy wołowej
  • 30 dag parmezanu
  • cytryna
  • 1/2 szklanki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Carpaccio (Włochy)
Polędwicę włożyc do zamrażarki i lekko zamrozić, a następnie bardzo ostrym nożem pokroić w cienkie plasterki. Przygotowane w ten sposób ułożyc w naczyniu, zalać oliwą i odstawic na 2 godziny w chłodne miejsce. Ser pokroić na małe kawałki. Plastry mięsa wyciągnąć z oliwy, doprawić do smaku solą i pieprzem, obłożyć czastkami srera i zawinąć. Cytryne pokroić na czastki i udekorować potrawe.

Tagi:

carpaccio