Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Lekkie i bardzo dobre ciasto

Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe

 

  • Biszkopt
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 łyżka mąka ziemniaczana,
  • 1/2 szkl cukier,
  • 6 szt jajka,
  • 1 szkl mąka,
  • 1 łyżka ocet 10%,
  • MASA BRZOSKWINIOWA
  • brzoskwinie -1 puszka duża
  • budyń śmietankowy -2 opak
  • cukier -2 łyżki
  • sok pomarańczowy -2 szkl
  • WIERZCH CIASTA
  • śmietana 36%-0,5 l
  • śnieżki -2 opak
  • czekolada gorzka starta -3 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Piec 25 minut w 170 stop. na dużej blasze. MASA BUDYNIOWA Zlać sok z brzoskwiń. Brzoskwinie zmiksować w blenderze, dodać do soku pomarańczowego,przelać do garnka, zagotować. Budynie rozmieszać w soku zlanym z brzoskwiń,wlać na gotujący się sok pomarańczowy,mieszając zagotować. Gorący budyń wylać na biszkopt, ostudzić. WIERZCH CIASTA Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno,dodać śnieżki ubijając jeszcze ok.4 minut. Ubitą śmietanę wyłożyć na ostudzoną masę budyniową,posypać startą na tarce czekoladą. Ciasto schłodzić w lodówce
Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe
Z przygotowanych składników,zostało wykonane ciasto
Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe
Ciasto Biszkoptowe pokrojone,gotowe do spożycia