Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Francuskie warkoczyki na ostro

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybka przekąska z ciasta francuskiego

Francuskie warkoczyki na ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie warkoczyki na ostro

 

Sposób przygotowania:

Francuskie warkoczyki na ostro
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem. Posypujemy roztartymi w dłoniach ziołami prowansalskimi oraz sporą ilością chili. Ciasto tniemy mniej więcej na 1 cm paski. Trzymając za końce paseczków, zwijamy z ciasta spiralki, które układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i pieczemy do czasu aż będą rumiane. Po upieczeniu każdy paluch kroimy na 2-3 kawałki.
Francuskie warkoczyki na ostro
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem.
Francuskie warkoczyki na ostro
Posypujemy roztartymi w dłoniach ziołami prowansalskimi oraz sporą ilością chili.
Francuskie warkoczyki na ostro
Ciasto tniemy mniej więcej na 1 cm paski.
Francuskie warkoczyki na ostro
Trzymając za końce paseczków, zwijamy z ciasta spiralki, które układamy na papierze do pieczenia.