Sztangiel

Sztangiel

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Gulasz drobiowy w sosie pomarańczowym

         
ocena: 5/5 głosów: 1153

Filet z indyka pokroić w paseczki i lekko osolić. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz i

Gulasz drobiowy w sosie pomarańczowym

Składniki:

Gulasz drobiowy w sosie pomarańczowym

 

  • 1/2 kg filetu z indyka
  • 1/2 kg mrożonej mieszanki warzyw
  • 125 ml soku pomarańczowego
  • kilka gałązek mięty i melisy
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy w sosie pomarańczowym
Filet z indyka pokroić w paseczki i lekko osolić. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz i zanim się rozgrzeje dodać mięso. Chwilę smażyć. Zalać sokiem pomarańczowym, doprowadzić do wrzenia i wsypać mieszankę warzywną. Zawartość patelni doprawić solą, pieprzem oraz cukrem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem aż warzywa i indyk będą miękkie. Miętę i melisę umyć, posiekać niezbyt drobno i posypać sos. Podawać z surówkami.