Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Jarzynowe danie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Danie powstalo po spládrowaniu lodówki..w której "nic" nie bylo :)

Jarzynowe danie

Składniki:

Jarzynowe danie

 

  • Skladniki:
  • 400g pieczarek
  • pol glowki kapusty (mialam mloda) Ok 600-700g
  • cebula
  • olej
  • fasola zielona, ta szeroka
  • mloda cebulka
  • przecier pomidorowy
  • koperek zielony
  • czáber
  • kozieradka
  • chili
  • sol
  • pieprz
  • ew. do zegeszczenia
  • lyzeczka máki i lyzeczka miekkiego masla

 

  • vegeta

Sposób przygotowania:

Jarzynowe danie
Przygotowanie: Cebule obrac i pokroic W duzym garnku podsmazyc ja lekko na oleju (ew. preferowany przez nas tluszcz) Pieczarki oczyscic i pokroic na duze kawalki. Dodac do cebuli i wymieszac..podsmazyc lekko na dosc silnym ogniu, potem go zmniejszyc. Kapuste oczyscic, wyplukac..pokroic na dosyc duze kawalki..jak lazanki. (jesli jesz mloda, stara poszatkowac) Dodac do reszty skladnikow i pod przykryciem dusic na malym ogniu, dodajac przecieru pomidorowego i wody. Fasolke umyc i pokroic na male romby. Dodac do pozostalych skladnikow. Wymieszac. Dodac lyzke stolowa vegety lub odpowiednio soli. Dusic calosc ok 20min. pilnowac aby cala woda nie wyparowala, w miare potrzeby dolewac. Przyprawic pod koniec, pieprzem, chili, czábrem i kozieradka. Jesli ktos chce moze zagescic calosc, miekkim maslem wymieszanym na surowo z máká 1:1. Dodac ta mieszanke do goracej potrawy i wymieszac. Na samym koncu dodac zielony koperek. Podajemy z bialym pieczywem ew. z ziemniakami. Smacznego!!! Kto chce moze na koncu przyprawic jeszcze maggi z butelki... (nie jest to zabronione ;))