Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Kolorowe zdrówko na talerzu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ten wegański "makaron" pierwszy raz zrobiłam dzisiaj- i na pewno nie ostatni

Kolorowe zdrówko na talerzu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kolorowe zdrówko na talerzu

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe zdrówko na talerzu
Marchewkę obieramy, dokładnie myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paseczki (ja użyłam do tego celu obieraczki do warzyw). Cukinię dokładnie myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ i również tniemy na cieniutkie długie paseczki. Warzywa zalewamy wrzątkiem, po 2-3 minutach hartujemy zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Dodajemy ocet i olej, doprawiamy do smaku solą i dokładnie mieszamy. Warzywa wykładamy na talerz lub na półmisek i obficie posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Kolorowe zdrówko na talerzu
Marchewkę obieramy, dokładnie myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paseczki (ja użyłam do tego celu obieraczki do warzyw). Cukinię dokładnie myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ i również tniemy na cieniutkie długie paseczki.
Kolorowe zdrówko na talerzu
Warzywa zalewamy wrzątkiem, po 2-3 minutach hartujemy zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Dodajemy ocet i olej, doprawiamy do smaku solą i dokładnie mieszamy.

Tagi:

cukinia