Kotlety baranie z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podawać z kawałkiem masła ziołowego położonym na każdym kotlecie oraz z frytkami, krokietami z ziemniaków lub ryżem.

Kotlety baranie z rusztu

Składniki:

Kotlety baranie z rusztu

 

  • 8 kotletów baranich z kostką
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kotlety baranie z rusztu
Kotlety opłukać, osuszyć, z kostek zeskrobać mięso i błony. Kotlety zbić lekko tłuczkiem, osolić i posmarować oliwą. Piec kotlety 4 minuty z jednej strony, odwrócić i dopiekać 4 minuty z drugiej strony. Podawać z kawałkiem masła ziołowego położonym na każdym kotlecie oraz z frytkami, krokietami z ziemniaków lub ryżem.