motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kotlety kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Latem często robię takie kotleciki i podaję z sosem pomidorowym

Kotlety kukurydziane

Składniki:

Kotlety kukurydziane

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety kukurydziane
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Kukurydzę też gotujemy w osolonej wodzie tylko osobno nie z ryżem. Rozgrzewamy margarynę na patelni i smażymy na niej posiekaną cebulę. Wszystko studzimy. Ryż, kukurydzę, cebulę mielimy maszynką do mięsa. dodajemy jajko, pietruszkę, oraz sól. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Z wyrobionego ciasta robimy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu.