Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Legumina truskawkowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Legumina truskawkowa to pyszny podwieczorek!

Legumina truskawkowa

Składniki:

Legumina truskawkowa

 

  • puszka niesłodzonego mleka skondensowanego

 

  • galaretka truskawkowa

 

Sposób przygotowania:

Legumina truskawkowa

Rozpuścić galaretkę dodając mniej wody i ostudzić ją, mleko zmiksować, dodawać do mleka galaretkę dalej miksując, dodać owoce i miksować aż do uzyskania konsystencji pianki, ewentualnie dosłodzić lekko. Można wylać na biszkopt lub do pucharków i wstawić do lodówki, gdy legumina truskawkowa stężeje ubrać owocami i bitą śmietaną.