lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Makaron w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wyszło smaczne i takie inne :)

Makaron w śmietanie

Składniki:

Makaron w śmietanie

 

  • 200 gram makaronu świderki
  • pęczek szczypiorku
  • pomidory 2 sztuki
  • śmietana 30% 400gram
  • parmezan 20gram starty na tarce
  • ząbek czosnku 1 sztuka
  • sól ,pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Makaron w śmietanie
200 gram makaronu świderki gotujemy na półtwardo. Osobno w garnku gotujemy śmietankę słodką 30% dodajemy pomidory pokrojone i zagotowujemy . Po zagotowaniu dodajemy makaron posypujemy pęczkiem szczypioru i dodajemy 1 ząbek startego czosnku oraz na sam koniec posypujemy startym parmezanem około 200 gram. Mieszamy i wykładamy na talerze smacznego :)

Tagi:

makaron