Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Makaron zapiekany z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron zapiekany z pieczarkami.

Makaron zapiekany z pieczarkami.

Składniki:

Makaron zapiekany z pieczarkami.

 

  • 300 g makaronu
  • 3 łyżki oleju
  • 40 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • jarzynka do smaku
  • 25- 30 dag sera żółtego
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z pieczarkami.
Makaron ugotować al dente . Przelać zimną wodą. Cebulę pokroić w kostkę , przesmażyć do zeszklenia. Pieczarki oczyscić, pokroić w plastry, dodać do cebuli, smazyć około 7 minut. Makaron i pieczarki podzielic na połowy. W posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułozyć warstwę makaronu, na tym warstwe pieczarek, posypac jarzynka i pietruszką, opruszyć połową startego sera. Czynnośc powtórzyć, posypać pozostałą częścią sera. Zapiekać około 20 minut.

Tagi:

makaron sery ser