Marcin1993

Marcin1993

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Obierki ziemniaczane z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa dostarcz około 410 kcal

Obierki ziemniaczane z kremem

Składniki:

Obierki ziemniaczane z kremem

 

 

Sposób przygotowania:

Obierki ziemniaczane z kremem
Ziemniaki umyć dokładnie obrać na grubość 1/2 cm.Pozostałą część ziemniaków użyć do innego dania obierki osuszyć papierowym ręcznikiem.Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę.Jajka posiekać.Kwaśną śmietankę przełożyć do miski wymieszać na gładką masę i dodać przygotowane wcześniej dodatki.Doprawić do smaku solą i pieprzem kajeńskim wszystko wymieszać z koperkiem i śmietana.W naczyniu rozgrzać olej i usmażyć łupiny ziemniaków na złoto brązowy kolor.Łupiny wyłożyć na talerze na środku ustawić miseczke z dipem.