rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Ozorkowe szaleństwo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na proteinkach trzeba mieć zawsze coś w lodówce do podjadania:)

Ozorkowe szaleństwo

Składniki:

Ozorkowe szaleństwo

 

  • 2 ozorki cielęce
  • żelatyna(ilość zależy od ilości wywaru)
  • sól
  • kostka bulionowa cielęca lub wywar cielęcy
  • listki laurowe
  • ziele angielskie
  • 2 jajka ugotowane na twardo

 

Sposób przygotowania:

Ozorkowe szaleństwo
Ozorki umyć,oczyścić ze ślinianek,Włożyć do garnka i zalać wodą,posolić gotować ok.godzinki po czym zdjąć skórę i zmienić wodę.Dorzucić liście,ziele i kostkę bulionową.Gotować aż do miękkości ozorków.Kiedy będą już miękkie wyjąć z wywaru i w nim rozprowadzić żelatynę.Ozorki pokroić w plasterki tak jak jajka,ułożyć na półmisku lub w miseczkach.Ozdobić jajkiem i zalać wywarem z żelatyną,ostudzić i wstawić do lodówki żeby stężała galaretka.

Tagi:

jajko jajka