elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Paszteciki z kapustą i grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Paszteciki

Paszteciki z kapustą i grzybami

Składniki:

Paszteciki z kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z kapustą i grzybami
Robimy ciasto;mąkę z tłuszczem siekamy dodać żółtka i śmietanę zarobić ciasto odstawić do wypoczęcia na parę godzin (lub noc) przyrządzamy nadzienie grzyby umyć ugotować pokroić .Kapustę pokrajać posiekać cebulę dodać tłuszcz i ugotować .Do kapusty dodać grzyby sól i pieprz do smaku .Ciasto podzielić na pół .Jedną połowę ułożyć na jednym prostokącie wzdłuż boku zawinąć je i zlepić pod spodem .Zwinąć drugi prostokąt z drugą połową nadziania .Oba wałki położyć obok siebie posmarować jajkiem .Ciasto wstawić do bardzo gorącego piekarnika .Upieczone kroimy na skośne paski .Podajemy gorące .