Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rybne roladki z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Roladki rybne podawać z sosem pieczarkowym lub greckim.

Rybne roladki z pieczarkami.

Składniki:

Rybne roladki z pieczarkami.

 

  • filety z pangi 3 szt
  • pieczarki 6 szt
  • masło 1 łyżka
  • bułka tarta 3 łyżki
  • jajko 1 szt
  • śmietanka 2 łyżki
  • szczypiorek siekany 1 łyżka
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa maggi w płynie do smaku
  • mąka 4-5 łyżek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Rybne roladki z pieczarkami.
Pieczarki umyć, osuszyć, drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle, wystudzić. Jajko wybić do miseczki, roztrzepać, dodać śmietankę, bułkę tartą, szczypiorek, połączyć z pieczarkami, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, przekroić w poprzek na połowę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem, zwinąć roladki. Spiąć wykałaczką, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem i surówką.