agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

schab na kwaśno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Danie powstało z "resztek" z poprzedniej imprezki, pyszne:)

schab na kwaśno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

schab na kwaśno

 

  • kotlety schabowe 5 szt
  • sól pieprz
  • olej do smażenia
  • sos pieczeniowy 1 opakowanie
  • oliwki 10 szt
  • papryka konserwowa 2-3 płatki
  • ogórek kiszony 2 szt
  • pieczarki konserwowe ok 10 szt

Sposób przygotowania:

schab na kwaśno
Kotlety schabowe, jeżeli są grube, lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć z obu stron, Podsmażyć na gorącym oleju. Sos pieczeniowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu - ja dodałam troszkę więcej wody, żeby nie był zbyt gęsty. Warzywa odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę, oliwki na pół. Mięso przełożyć do sosu i dusić na małym ogniu ok 30 minut. Następnie dodać warzywa i dusić jeszcze 15 minut. Można podawać z gęstą śmietaną. Smacznego:)
schab na kwaśno
schab oprószyć solą i pieprzem z obu stron
schab na kwaśno
warzywa odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę
schab na kwaśno
warzywa przelożyć do sosu z mięsem i dusić 15 minut
schab na kwaśno
gotowe mięso z sosem dodatkowo można podać ze śmietaną

Tagi:

sosy schab mięso