Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Książka Kucharska: Wielkanocne ciasta

Sernikobrownie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Delikatny sernik z ciastem czekoladowym.Pyszny.

Sernikobrownie

Składniki:

Sernikobrownie

 

  • Brownie-spod

 

  • 100 g gorzkiej,(dobej jakosci) czekolady

 

 

 

  • 1/2 szklanki brazowego cukru

 

 

 

  • 1 szklanka maki

 

  • Sernik-gora

 

  • 2 opakowania twarogu tlustego(250 dkg)U mnie Lowicki

 

  • 5 lyzekcukru

 

 

  • 1 cukier waniliowy

 

  • Pol szklanki jogurtu(najlepiej kremowego greckiego)

Sposób przygotowania:

Sernikobrownie
Spod Polamana czekolade rozpuscic razem z maslem na parze.Zmniejszyc ogien i w dalszym ciagu trzymac mase na parze.Dodac cukier,mleko i zaczac ubijac,w trakcie ubijania dodac jajka.Ubijac do momentu az masa bedzie gladka i lsniaca.Dodac make i delikatnie wymieszac wszystko lyzka.Mase przelac do naoliwionej i posypanej maka tortownicy(u mnie mala)Tortownice od zewnatrz mozna oblozyc folia do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni [przez 25 minut.Po tym czasie wyciagnac z piecyka a temperature obnizyc do 160 stopniC.Przygotowac mase serowa. Ser Ser zemlec,dodac cukier,jajka,ubic wszystko na gladka mase.Dodac jogurt i wymieszac. Mase serowa wylac na upieczone ciasto czekoladowed.i wstawic ponownie do piekarnika.Piec przez ok.50 min.Ciasto nie urosnie za bardzo ani tez nie opadnie.Jak sprawdzic czy jest gotowe?Po uplywie czasu pieczenia wlozyc w srodek patyczek i sprawdzic czy ser jest sciety. Ostudzic i wstawic do lodowki.Smacznego:) Na podstawie pomyslu na ciasto na blogu"Arabeska waniliowa"