iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Smażony filet z pstraga z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobry lekki aromatyczny obiadek

Smażony filet z pstraga z dodatkami

Składniki:

Smażony filet z pstraga z dodatkami

 

  • 1 szt pstrag filet,
  • sól ziołowa,
  • cytryna,
  • 1/2 szt makaron ryżowy,
  • 1 szt pomidor,
  • 1/2 szt papryka żółta,
  • sos chili,
  • 1/4 szt tofu,
  • oliwa extra vergin

 

 

 

Sposób przygotowania:

Smażony filet z pstraga z dodatkami
Pstrąga solimy solą ziołową ,smażymy na patelni . Wykładamy na talerz kropimy sokiem z cytryny .Dajemy kostki tofu ,doprawiamy sosem chili. Robimy sałatkę .Kroimy pomidora i papryke ,solimy ,kropimy oliwą. W garnku gotujemy wodę lekko osoloną .Gdy woda się zagotuje dodajemy makaron wyłączamy palnik i nakrywamy garnek .Zostawiamy makaron na ok 15 min .Następnie odcedzamy.Doprawiamy oliwą i sosem chili do smaku . Pstrąga ozdabiamy natką pietruszki