Aga24

Aga24

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Szparagi konserwowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szparagi konserwowe tak samo dobre jak ogóreczki polecam

Szparagi konserwowe

Składniki:

Szparagi konserwowe

 

 

  • Zalewa:
  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • Ponadto do każdego słoika:
  • ząbki czosnku, ziele ang. chrzan /korzeń wielkości kciuka i kawałek liścia/ ,mała łyżeczka gorczycy.

Sposób przygotowania:

Szparagi konserwowe
Szparagi obieramy.
Do słoika wkładamy koper,czosnek i układamy szparagi. Potem wrzucamy ziele ang. chrzan,i gorczycę. Wszystko zalewamy zalewą. Zakręcamy słoiki i gotujemy około 20-25 minut.