jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Tuńczyk na białej pierzynce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rybna przekąska czyli tuńczyk na puszystej pierzynce z bitej smietanki na waflu Good Food

Tuńczyk na białej pierzynce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tuńczyk na białej pierzynce

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 1 mała puszka tuńczyka w kawałkach
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 4 filety z grapefruita
  • zest z limonki (starta skórka)
  • natka pietruszki i szczypior do dekoracji
  • pół szklanki lekko kwasnej kremówki
  • biały pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Tuńczyk na białej pierzynce
Kremówkę ubijamy bez dodatków - wkładamy je szprycy dekoratorskiej. Na wafle nakładamy sałatę, szprycą robimy ozdobną pierzynkę na którą wkładamy rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Posypujemy szczyptą pieprzu i zestem. Na rybie układamy po dwa filety z grapefruita i dekorujemy pietruszką oraz szczypiorem.
Tuńczyk na białej pierzynce
Etap 1
Tuńczyk na białej pierzynce
Etap 2

Tagi:

sałata