Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zacierka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie

Zacierka

Składniki:

Zacierka

 

  • 25 dag mąkisól

Sposób przygotowania:

Zacierka
Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie ciasto. Utrzeć ciasto na dużych oczkach tarki lub skubać palcami małe kluseczki i rozrzucić je na stolnicy. Gdy przeschną, wrzucić zacierki do osolonego wrzątku i gotować około 10 mm, następnie odcedzić. Podawać do czystych zup lub pieczeni. 100 g - 105 kcal

Tagi:

zacierka